workshop mandalstenen beschilderen

Voel je dat je lichamelijk of geestelijk uit balans bent? Snak je naar rust in een roerig bestaan? Een workshop “Mandala-stenen schilderen” kan je daar op een ontspannende manier mee helpen. Heel kort samengevat je leert tijdens deze workshop hoe je met acrylverf een rond mandala-patroon aanbrengt op een platte kiezelsteen.

Bekijk hier het overzicht van beschikbare workshops.

In het Sanskriet, een oude Indische taal, staat het woord Mandala voor “cirkel”. Het belangrijkste kenmerk van een perfecte cirkel is dat er vanuit een vast middelpunt geen begin en geen einde aan is. Op die manier kan de cirkel worden gebruikt als symbool van de eeuwige kringloop van het leven: geboorte, leven, dood, wedergeboorte, enzovoort. Op kleinere schaal verbeeldt de mandala het verloop van je eigen leven. Door zelf intuïtief een mandala op een steen te schilderen, dwing je je onderbewuste als het ware om een beeld te geven van jouw lichamelijke of geestelijke gesteldheid.

Maar hoe herken je dat beeld? Welke signalen vind je op jouw ingekleurde steen terug? Hoe leid je daaruit af op welke manier je al dan niet uit balans bent? Ook daarover zal tijdens de workshop de nodige informatie worden gegeven.

Mandala schilderen

Hoe gaat het schilderen in zijn werk? Met een speciale pen of penseel die in acrylverf is gedoopt, worden vanuit een rond middelpunt kleurige “dots” (ronde punten) op een platte kiezelsteen aangebracht. Tijdens de workshop, die plaatsvindt in Nuenen en ongeveer 2,5 uur duurt, leer je zowel iets over de achtergrond van mandala’s als over de technieken om zelf zo’n mandala op een kiezelsteen te schilderen.

Na de theorie pas je het geleerde in de praktijk toe door jouw eigen ontworpen mandala op de steen aan te brengen. Als je hem af hebt, vertelt jouw intuïtief gecreëerde mandala je iets over je reis door het leven, of waar je op dat moment in het leven staat.

mandala (detail)

Nieuwsgierig geworden? Volg dan onderstaande link en reserveer je deelname aan een workshop “Mandala-stenen schilderen” in Nuenen. Aan deze workshops kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

De kosten bedragen € 25,00 per persoon, incl. btw, benodigde materialen en een versnapering. De betaling dient voorafgaand aan de workshop plaats te vinden via een bank-overschrijving. Na afloop van de workshop mag je jouw zelf vervaardigde mandala-steen mee naar huis nemen, zodat je die bijvoorbeeld kunt gebruiken om mee te mediteren.